14:00

IFK Mora FK

Referat: Fagersta Södra IK - IFK Mora FK

Ekberg avgjorde med sitt 2-1 mål i den 91:a minuten mot Mora .
Det var ett revanchsuget Södra efter förra helgens torsk som kom till lördagens match på Onsjövallen , som förövrigt var Södras första på sin riktiga hemmaplan . I matchinledningen så känner lagen på varandra utan nå heta chanser . Södra tar ledningen med 1-0 i den 18:e minuten efter ett mycket fint anfall där Wille Klase'n hittar Kristian Ekberg inne i boxen med ett perfekt inlägg där Kristian nickar in bollen . Södras ledning står sig endast i 5 minuter då Mora kvitterar 1-1 på straff genom Anders Johansson. Södra har ett avslut i den 41:a minuten utav Mergim men avslutet räddas lätt utav Moras målvakt. En väldigt chansfattig första halvlek slutar 1-1 där lagen har 2-2 i avslut .

Södra börjar andra halvlek bäst och har ett par lägen direkt först Ekberg som testar skottlyckan i den 49:e minuten men målisen räddar avslutet och sedan har Elias en nick strax över ribban efter hörna i den 54:e minuten . Mora har ett jätteläge i den 63:e minuten som Oscar Lindbom i södramålet räddar mycket snyggt. En glödhet Kristian Ekberg har en kanon i den 69:e minuten som bortamålisen räddar fint . Teddy Abimana har ett avslut i den 74:e minuten som går över ribban. Max Holmberg har en nick strax över i den 87:e minuten. Södra fortsätter att jaga segermålet och i den 92:a minuten slår han till igen Kristian Ekberg när han gör 2-1 efter ett fantastiskt förarbete signerat Mahdi Hosaini, Mahdi drar ett par gubbar på vänsterkanten och spelar in bollen i boxen till Ekbärs som inte gör nåt misstag. Mora flyttar fram positionerna och går all in för att jaga kvittering och har ett par rejäla chanser på övertid , bl a så rensar södraförsvaret bort bollen på mållinjen efter en hörna . Mora har även ett avslut som går strax utanför stolpen. Domaren Al Hakim blåser av matchen i den 99:e minuten och södraspelarna kan andas ut och räkna in 3 viktiga poäng div 3 s Norrland.
Avslut första halvlek Södra 2 Mora 2
Avslut andra halvlek Södra 6 Mora 3
Avslut totalt Södra 8 Mora 5

Det här var en riktig krigarseger för Södra anförda utav kapten Elias Adamsson som var bäst på plan . Även Ali Alijousef som kommit tillbaka från Avesta AIK för bara ett par veckor sedan gör en riktigt bra match framförallt andra halvlek. Målvakten Oscar Lindbom spelar stabilt med stor pondus och räddade Södra vid ställningen 1-1 då han räddade ett friläge . Framåt så var sjytteligaledaren Kristian Ekberg glödhet återigen med sina 2 mål . Mahdi Hosaini gör återigen en bra match och assisterar Ekberg till segermålet .